Du er her

Fantastiske tilføjelser der kan anbefales

Vi ved godt, at det er lidt tid siden nu. Vi har savnet at videregive information om NVDA, så til at starte med er der her to nye og skønne tilføjelser, jeg selv er overvældende glad for.

Den første tilføjelse, jeg simpelthen vil kaste mig over, er den simple pakke Skærmtæppe, der gør netop hvad navnet antyder. Når pakken er aktiveret, kan du under menuen Værktøjer i NVDA-menuen slå denne funktion til. Bemærk, at pakken desværre ikke er oversat endnu, da vi mangler det rette indhold at arbejde med.

Tilføjelsen gør det muligt fuldstændigt at sikre at folk ikke kigger dig over skulderen, hvis du skulle sidde og lave noget privat på computeren. Funktionen er mulig på grund af en ny komponent i Windows 8 og nyere, der sjovt nok også benyttes til forstørrelse.

Du kan tilknytte en inputbevægelse til at slå funktionen til og fra ved hjælp af Opsætning>Inputbevægelser fra NVDA-menuen.

Indstillingen virker mellem indstillingsprofiler, så indstillingen vil blive påvirket, hvis denne indstilling evt. er deaktiveret i en anden profil. Dette betyder at indstillingen huskes. Når NVDA starter, vil du høre et bip der indikerer, når indstillingen aktiveres automatisk.

Den anden tilføjelse, som jeg lige vil nævne, er opdateringsværktøjet til tilføjelsespakker. Denne pakke gør det muligt at holde tilføjelser opdateret automatisk, så længe de er at finde på websiden for tilføjelsespakker til NVDA. Der er også andre tilfælde, hvor tilføjelser kan blive opdateret, hvis de ikke høre til denne liste, men det er få.

Denne tilføjelse skal blot installeres, og så vil den tjekke regelmæssigt efter nyere versioner af dine tilføjelser. Nogle få indstillinger er dog at finde i indstillingskategorien Add-on Updater.

  1. Søg automatisk efter opdateringer til tilføjelser: Denne indstilling lader dig vælge, om tilføjelsen automatisk skal søge efter opdateringer regelmæssigt.
  2. Opdater ikke disse tilføjelser: Dette er en listboks, hvor du kan vælge, hvilke tilføjelser der ikke skal indgå i søgning af opdateringer.
  3. Foretræk udviklingsversioner: Denne listboks lader dig markere tilføjelser, der skal opdateres via udviklerkanalen.
    • Bemærk, at det ikke anbefales at du benytter tilføjelser under udvikling der ikke er stabile pakker, udover disse to nævnt i dette indlæg. Der kan forekomme alvorlige fejl eller problemer.

Disse tilføjelser vil på et tidspunkt blive en del af NVDA, så på dette tidspunkt vil disse ikke længere være nødvendige. Nyd dem så længe de er her, og glæd jer til at de bliver en del af NVDA. Det gør jeg!

Share

Forfatter: Nicolai Svendsen

Jeg er blind og har en førerhund ved navn Balou. Jeg arbejder frivilligt med det danske arbejde til NVDA, og forsøger selvfølgelig at gøre det så godt som muligt. Jeg ønsker at formidle budskabet om NVDA, og jeg er meget aktiv i fællesskabet. Jeg har brugt NVDA i ni år nu. Jeg er i skrivende stund 27 år.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.