Du er her

Tid Til En Opdatering

Det er lang tid siden! Opdateringer til hjemmesidens indhold skulle gerne blive hyppige fremover. Jeg, Nicolai Svendsen, vil forsøge at overtage noget af arbejdet fra Daniel og bidrage med indlæg, samt podcasts.

Vi nærmer os NVDA 2017.2. I maj skulle vi gerne starte den sidste fase mht. udviklingen, hvilket for det meste betyder, at de fleste ændringer på det tidspunkt kun består af oversættelsesrettelser fra oversætterne. Hvis du vil følge med, kan du altid kigge under menupunktet “Hent NVDA”, hvor du kan hente to forskellige snapshots fra de tilhørende grene på GitHub.
Github
er den facilitet udviklerne af NVDA benytter, når de laver ændringer til skærmlæseren. Linket her er direkte til siden, hvor udviklingen finder sted. Alle kan faktisk bidrage, selv hvis det kun er en rettelse af en stavefejl til brugervejledningen, dog skal oversatte versioner af NVDA rettes af oversætteren. DU er altid velkommen til at sende dine forslag ved at benytte siden “Kontakt projektet Dansk NVDA” i den primære menu.

Jeg har planer om at bidrage med podcasts, der kan formidle nogle af NVDAs mere avancerede funktioner. Jeg høre ofte spørgsmål om NVDAs diverse læsetilstande, samt hvordan man benytter objektnavigation og tilføjelsespakker som
NVDA Remote
som gør dig i stand til at fjernstyre computere, der kører NVDA og har pakken installeret.

Derudover vil jeg bidrage med andre artikler der gennemgår NVDAs mange funktioner, og hvordan man kan bruge dem i sammenhæng med populære programmer.

Når oversættelsen er fuldendt og vi når til udgivelsen af NVDA, vil jeg frigive ændringerne på siden samt brugervejledningen, så dem der ikke nødvendigvis bruger NVDA også kan følge med, eller hvis man har behov for at læse brugervejledningen på en anden enhed.

Jeg har også tænkt mig at gennemgå hvordan man laver en tilføjelsespakke, så du har de grundlæggende og nødvendige elementer for at komme igang. En tilføjelsespakker kan være krævende og svær at arbejde med, da det jo skal programmeres, men ved at kende de grundlæggende principper er det muligt at tilpasse dem til dine egne behov.

Fortsæt endelig med at komme med feedback, enten ved hjælp af formularen under menupunktet “Kontakt projektet Dansk NVDA” eller de andre muligheder. Vi modtager gerne forslag til oversættelsen eller andre bekymringer.

Desuden har hjemmesiden et nyt udseende, så lad os endelig høre fra dig, hvis du oplever problemer med den.

Share

Forfatter: Nicolai Svendsen

Jeg er blind og har en førerhund ved navn Balou. Jeg arbejder frivilligt med det danske arbejde til NVDA, og forsøger selvfølgelig at gøre det så godt som muligt. Jeg ønsker at formidle budskabet om NVDA, og jeg er meget aktiv i fællesskabet. Jeg har brugt NVDA i ni år nu. Jeg er i skrivende stund 27 år.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.