Du er her

Hent NVDA

NVDA findes som en enkelt pakke, som både kan bruges til at installere på computeren og på en USB-pen.

Du skal blot afvikle programmet, følge vejledningerne på skærmen og foretage dine valg. Installationsprogrammet kan hentes her. Hvis du kører Windows XP eller Windows Vista, skal du hente NVDA 2017.3. Bemærk, at dette betyder at du ikke kan opdatere til nyere versioner af skærmlæseren.

Inden du kan hente NVDA, skal du tage stilling til, om du ønsker at donere til projektet. Husk: NVDA er open source og udvikles for få midler, så enhver økonomisk donation tæller. Når du har hentet filen, skal den blot afvikles som et hvert andet program.

Følg blot instruktionerne på skærmen. Så har du en fuldt funktionsdygtig NVDA kørende på ganske få minutter.

Du kan desuden hente det seneste “snapshot” af NVDA. Et “snapshot” er den kode, som udviklerne netop nu sidder og arbejder med, så det anbefales ABSOLUT ikke til brug i produktionsmiljøer. Folkene bag NVDA  bruger snapshots til at afprøve nye faciliteter, så du kan ikke regne med at få hjælp, hvis du kører med et snapshot. Men det er en fin måde at få indblik i, hvad der lige nu sker i udviklingsprocessen. Du kan på NVDA-projektets side på Github, der er at finde i menuen til sociale links på alle sider på vores websted, indrapportere fejl og komme med ønske om nye funktioner. Vær dog opmærksom på, at et snapshot af NVDA ikke altid læser korrekt op, når et program kører som administrator f.eks. under installation.  

Særligt omkring afvikling fra en USB-pen:

Du kan med fordel oprette en lille fil med navnet nvda.bat i roden af dit USB-drev. Husk at denne fil skal være i tekstformat. Brug f.eks. Notesblok til formålet. Derved kan du nøjes med at skrive: drevbogstav\nvda.bat. Det er altså: drevbogstav efterfulgt af tegnet “omvendt skråstreg” efterfulgt af nvda.bat.

NB! Vær opmærksom på, at Notesblok automatisk giver filerne efternavnet .txt. Det skal du ændre til .bat i Windows Stifinder, når du har forladt Notesblok. Der findes en lang række teksteditorer, som du kan bruge i stedet. Vi kan selv anbefale Notepad++ til formålet.

Share