Du er her

NVDA 2024.2 RC1 er udkommet

Hej alle!

Nu er NVDA 2024.2 RC1 endelig udkommet! Dette er en release candidate, og som skrevet mange gange før betyder dette, at denne version sandsynligvis kommer til at ligne den endelige 2024.2 version. Nogle af jer har sandsynligvis fået versionen, men hvis I ikke har og gerne vil vide, hvad der er nyt, så kan I læse det under “Hvad er nyt i NVDA?” i menuen under 2024.2.

Der er en ny funktion kaldet lydopdeling. Funktionen gør det muligt at have NVDA-lyde i én kanal (f.eks. venstre), mens lyde fra alle andre programmer udsendes i den anden kanal (f.eks. højre).

Der er nye kommandoer til ændring af ringen af talesynteseindstillinge, hvilket giver brugerne mulighed for at springe til den første eller sidste indstilling, og for at øge eller mindske den aktuelle indstilling med større trin. Der er også nye hurtignavigationskommandoer, der gør det muligt for brugere at tilknytte tastetryk til hurtigt at hoppe mellem: afsnit, lodret justeret afsnit, tekst med samme typografi, tekst med en anderledes typografi, menuemne, skifteknap, behandlingslinje, figur og matematisk formel.

Der er mange nye punktskriftsfunktioner og fejlrettelser. En ny punktskrifttilstand kaldet “vis taleoutput” er blevet tilføjet. Når den er aktiv, viser punktdisplayet, hvad NVDA siger. Der er også tilføjet understøttelse for punktdisplays BrailleEdgeS2, BrailleEdgeS3. LibLouis blev opdateret, og tilføjede nye detaljerede (med store bogstaver angivet) hviderussiske og ukrainske punktskriftstabeller, en punkttabel for Lao, og en spansk tabel til læsning af græske tekster.

eSpeak blev opdateret med tilføjelsen af det nye sprog Tigrinya.

Der er mange mindre fejlrettelser for programmer, såsom Thunderbird, Adobe Reader, webbrowsere, Nudi og Geekbench.

Vil man bare gå direkte i gang, kan den hentes på linket her!
NVDA 2024.2RC1 download

Share

Forfatter: Nicolai Svendsen

Jeg er blind og har en førerhund ved navn Balou. Jeg arbejder frivilligt med det danske arbejde til NVDA, og forsøger selvfølgelig at gøre det så godt som muligt. Jeg ønsker at formidle budskabet om NVDA, og jeg er meget aktiv i fællesskabet. Jeg har brugt NVDA i ni år nu. Jeg er i skrivende stund 27 år.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.