Du er her

NVDA har nu initial støtte for ARM64-arkitekturen

Jeg har hørt en fugl synge, at NVDA nu kommer til at understøtte ARM64-processorarkitekturen. Dette vil betyde, at du som bruger af NVDA kan benytte programmet på meget mindre enheder, såsom mobiltelefoner.

Microsoft har haft planer om at kører Windows 10 på mindre enheder i noget tid nu. Du har også tablets der er i stand til at køre Windows 10, samt mobiltelefoner der kan kører Windows 10 Mobile, men denne nye arkitektur gør at du kan udnytte den fulde Windows 10-oplevelse.

Der er dog nogle begrænsninger. Denne processor kan køre Windows 10, men desværre ikke benytte 64-bit apps. Processoren efterligner en X86-arkitektur, der gør det muligt at benytte 32-bit programmer. Da der stadig er mange 32-bit programmer derude, så giver det en masse muligheder. Det vides selvfølgelig ikke om støtte for 64-bit er en mulighed senere i programmet, men det ville ikke være underligt.

Microsoft har fremmet deres koncept om “Windows overalt,” hvilket passer godt sammen med deres ønske om at tilgå Windows 10 på mindre enheder, uden at forringe oplevelsen, herunder Xbox. Konceptet går på, at du kan bruge alle de samme apps på enhver enhed, og at du vil få sammme oplevelse uanset hvilken enhed du benytter. Dette koncept er gjort endnu mere bæredygtigt, da apps vil blive i stand til at tilpasse sig selv til enheden. Når brugere henter en app fra Windows 10 Store, så bliver en tilpasset version hentet til din enhed, afhængigt af om det er en PC eller en telefon. NVDA kan således drage nytte af denne mulighed.

Trods alt det positive, så kan dette sagtens give nogle problemer, men spændingen stiger eftersom enhederne kommer ud i verden. Vi skulle gerne se enheder hvorpå dette er muligt i Oktober 2017, så det bliver meget spændende at se hvordan det kommer til at fungere.

Nu kan vi i hvert fald få NVDA overalt!

Share

Forfatter: Nicolai Svendsen

Jeg er blind og har en førerhund ved navn Balou. Jeg arbejder frivilligt med det danske arbejde til NVDA, og forsøger selvfølgelig at gøre det så godt som muligt. Jeg ønsker at formidle budskabet om NVDA, og jeg er meget aktiv i fællesskabet. Jeg har brugt NVDA i ni år nu. Jeg er i skrivende stund 27 år.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.