Du er her

NVDA overgår snart til Python 3.x

Når NVDA overgår til Python 3.x, så er der nogle ting, som du skal tage forhold til og være opmærksom på. Det betyder nemlig, at nogle tilføjelser du bruger ikke nødvendigvis fungerer.
Når NVDA 2019.3 bliver sluppet fri, ja så er vi i gang med at bruge Python 3.x. Python er det programmeringssprog der bruges, når NVDA er under udvikling. NVDA har hidtil været baseret på Python 2.x, men officielt så har folkene bag Python erklæret at udviklere har til 2020, før alt understøttelse for Python 2.x ikke længere er aktuelt. Det er et stort trin for NVDA og udviklerne af programmet, samt alle dem, som udvikler tilføjelser for at udvide NVDAs funktionalitet.

Når NVDA 2019.3 snart udkommer, så kan det have nogle konsekvenser for dig. NVDA vil udover at være baseret på et nyere programmeringssprog drage fordel af markante forbedringer, både for talesynteser og punktdisplays, og yderligere funktioner. Men udover det, så kan det betyde for dig at alle dine installerede tilføjelser ikke nødvendigvis fungerer optimalt eller overhovedet.

Der har været udsendt varsler til udviklerne af disse tilføjelser i over et år nu, så langt de fleste har gjort deres tilføjelser kompatible og rubbet neglene. Det er ikke sikkert at du overhovedet oplever problemer.

Overgangsfasen til Python 3.x er en længere proces, men der findes allerede versioner af NVDA, som man kan prøve der udelukkende benytter Python 3.x. Disse kan findes i listen over snapshots i de såkaldte Alpha-builds, der linkes til under siden “Hent NVDA” i menuen.

Hvis du er nysgerrig, så kan du læse mere om overgangsfasen til Python 3 og hvad det kan betyde for dig, hvis du bruger tilføjelsespakker. Dette er den officielle udmeldelse fra fællesskabet.

Share

Forfatter: Nicolai Svendsen

Jeg er blind og har en førerhund ved navn Balou. Jeg arbejder frivilligt med det danske arbejde til NVDA, og forsøger selvfølgelig at gøre det så godt som muligt. Jeg ønsker at formidle budskabet om NVDA, og jeg er meget aktiv i fællesskabet. Jeg har brugt NVDA i ni år nu. Jeg er i skrivende stund 27 år.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.