Du er her

Pas på hvis du opdaterer til Firefox 57 Quantum

Dette er blot til orientering, og et sikkerhedsråd om at undgå den seneste Firefox 57 beta. Den officielle version af Firefox 57, også kaldet Quantum, vil blive frigivet d. 18. november, hvor nogle fejl i forhold til tilgængelighed selvfølgelig vil være rettede.

Denne sikkerhedsrådgivning er obligatorisk, hvilket betyder at dette råd skal følges for at benytte den seneste version af Firefox.

Hvis Firefox 57 er indstillet til at forhindre tilgængelighedstjenester, vil du ikke være i stand til at gøre brug af browseren.

De følgende funktioner vil fejle:

  • Fokus- og gennemsynstilstand
  • Webbrowser-funktioner, såsom elementlisten og bogstavnavigering
  • Objektnavigation samt læsetilstande
  • Tekstgenkendelsesfunktionalitet

Vælg ikke tjekboksen “Lad ikke tilgængeligheds-tjenester få adgang til din browser”.

Teknisk: NVDA benytter en blanding af API-rutiner til tilgængelighed samt kodeinjektion for at få adgang til det indhold, som Firefox viser. Dette betyder at når denne tjekboks er valgt, aktiveres en tilstand i Firefox der gør NVDA ude af stand til at få adgang til det nødvendige indhold, såsom brugergrænsefladen og gennemsynstilstand. Dette betyder at du ikke vil få oplæst menulinjen, værktøjslinjer, intet feedback når du indtaster tekst i adresselinjen, ingen gennemsynstilstand osv. Den eneste måde hvorpå denne funktion kan genoprettes er ved at afkrydse tjekboksen igen, hvilket ikke er muligt ved brug af NVDA i denne tilstand.

NVDA arbejder hårdt på at løse denne udfordring, og som du måske husker, så arbejder en tidligere hovedudvikler af NVDA nu for Mozilla, netop firmaet der udvikler Firefox. Dette kan vi håbe betyder at kommunikationen mellem de to virksomheder er endnu stærkere end før, og at problemet bliver løst hurtigt så vi også kan få gavn af den nye og spændende udgave af Firefox.

Vi holder løbende øje med arbejdet, og vi skriver straks når der er nyt herom!

Share

Forfatter: Nicolai Svendsen

Jeg er blind og har en førerhund ved navn Balou. Jeg arbejder frivilligt med det danske arbejde til NVDA, og forsøger selvfølgelig at gøre det så godt som muligt. Jeg ønsker at formidle budskabet om NVDA, og jeg er meget aktiv i fællesskabet. Jeg har brugt NVDA i ni år nu. Jeg er i skrivende stund 27 år.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.