Du er her

Vi har brug for hjælp fra punktbrugere

Der efterlyses hermed om hjælp fra brugere, som benytter punkt i deres hverdag. Vi ønsker at forbedre punktskrift i NVDA, og rette diverse fejl, så hjælp os! ?

NVDA benytter Liblouis til punktskrift. Dette er også open source, hvilket betyder at enhver kan bidrage ligeledes som man kan til NVDA. Flere skærmlæsere benytter denne software for at oversætte punkt, og så punktskrift kan vises korrekt på punktdisplays.

Som nævnt i et tidligere indlæg, så er det bedst selv at oprette rapporter så fejl kan rettes. Hele siden er dog på engelsk, og der kan være tekniske betegnelser der kan være svære at forstå. VI er altid behjælpelige med at indsende rapporter, eller i nogle tilfælde kan vi tilbyde at sende dem på dine vegne.

Alt udvikling af Liblouis kan findes påsiden på Github for Liblouis, hvor du også kan indsende fejl og se eksisterende rapporter.

Hvis du er i tvivl om en fejl i visningen af punkt skyldes Liblouis eller selve NVDA, kan du starte med at indsende fejlen på [Github-siden for NVDAs udvikling] hvor du vil blive henvist til ovennævnte side til udviklingen af Liblouis hvis nødvendigt.

Vedligeholdelsen af Liblouis og de danske punkttabeller der følger med er et frivilligt arbejde. Det kræver, at du ved nok om punkt til at foreslå rettelser, og at du løbende har styr på hvad der er nyt indenfor punktskriftens verden. Dette kan være noget så simpelt som at de rigtige tegn er angivet for det danske tegnsæt.

Din hjælp er på forhånd værtsat. Husk at du altid kan benytte kontaktsiden i den primære menu hvis du har spørgsmål.

Share

Forfatter: Nicolai Svendsen

Jeg er blind og har en førerhund ved navn Balou. Jeg arbejder frivilligt med det danske arbejde til NVDA, og forsøger selvfølgelig at gøre det så godt som muligt. Jeg ønsker at formidle budskabet om NVDA, og jeg er meget aktiv i fællesskabet. Jeg har brugt NVDA i ni år nu. Jeg er i skrivende stund 27 år.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.