Du er her

Vi har lige opgraderet til PHP 7.2

“Men hvorfor,” spørger du sikkert, “skal jeg vide, at I opgradere til det? Det aner jeg da ikke hvad er! Kan du ikke bare indlæse siden og så er det det?” Jo, det kunne vi da godt, men så får du jo ikke de gode fordele!

Vi opgraderer til PHP 7.2, først og fremmest fordi vores tidligere version, nemlig 5.6, snart udgår og ikke længere vil være understøttet eller modtage opdateringer. Dette betyder, at vores webhosting-udbyder opgraderer PHP hos deres kunder, og vi modtager naturligvis også opdateringen. I har muligvis bemærket, at siden ikke kunne indlæses i et stykke tid. Dette skyldes en fejl, der nu er rettet. Vi vedtog at siden var klar og kompatibel med opgraderingen, men en fejl opstod før opgraderingen påbegyndte der gjorde at siden ikke kunne nås efter opgraderingen blev fuldført.

Vi beklager selvfølgelig hvis dette har være til besvær for dem, som evt. har forsøgt at besøge vores side. Nu hvor det hele virker som planlagt, vil vi dog gerne benytte lidt af jeres tid til at informere jer om, hvad PHP 7.2 kan tilbyde over 5.6.

For dem, som ikke ved hvad PHP er, så er dette hvad der benyttes til hovedsageligt at drive den platform, nemlig WordPress. Hele platformen afhænger af PHP, og hvis PHP fejler, så kan forskellige dele af sitet fejle afhængigt af hvor problemet er opstået.

VI har som nævnt lige opgraderet til PHP 7.2.0 der blev udgivet d. 30. november 2017. Mange udbydere valgte at udskyde opgraderingen, netop fordi de forudså mange problemer med diverse installationer, der befandt sig på deres servere. De valgte at udskyde den, således folk kunne nå at opgradere og gøre alt deres indhold kompatibelt. Der findes dog allerede nyere PHP-versioner.

Der er en del ting, der er forbedret i denne version. Nok den mest bemærkelsesværdige er den store forbedring til ydeevnen, netop pga. af den nye teknologi der benyttes til at bearbejde hjemmesider med PHP 7.2.0 og nyere. Dette vil især påvirke hjemmesider med mange billeder og andet tungt indhold.

Det er den eneste ting vi vil nævne her, netop fordi resten af det kun vil interessere programmører, der netop arbejder med PHP. Det er også den eneste ting I vil lægge mærke til, da resten af de mere tekniske ting foregår bag scenen, og blot gør det nemmere for webudviklere at benytte og arbejde med sproget.

Men selv på vores hjemmeside vil hastigheden forøges. Alt virker bare hurtigere med PHP, selv hvis man ikke nødvendigvis tænker over det. Den anden fordel er også at vores site forbliver sikkert, da vi har den understøttede version af PHP, så vi modtager alle opdateringer, når sikkerhedsfejl rettes.

Vi glæder os til at skrive mere indhold til jer, og der kommer snart mere, da den nye NVDA 2018.4 snart er på banen. Vi forventer også snart at levere flere typer indhold.

Share

Forfatter: Nicolai Svendsen

Jeg er blind og har en førerhund ved navn Balou. Jeg arbejder frivilligt med det danske arbejde til NVDA, og forsøger selvfølgelig at gøre det så godt som muligt. Jeg ønsker at formidle budskabet om NVDA, og jeg er meget aktiv i fællesskabet. Jeg har brugt NVDA i ni år nu. Jeg er i skrivende stund 27 år.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.