Du er her

Arrangement

Bruger du NVDA, eller har du den blot lagt ind på din computer, så læs videre her:

Vi vil gerne byde jer velkommen til et online-arrangement på Zoom, søndag 12. marts 2023kl. 16 og et par timer frem. Emnet vil være brug af NVDA i Danmark.

Mere om arrangementet:

Alle, der deltager i arrangementet, får mulighed for at udveksle erfaringer med NVDA inden for følgende hovedpunkter:

  1. Hvordan vi hver især bruger NVDA både med og uden tale og punkt.
  2. Er der nogle funktioner, vi er særligt glade for?
  3. Mulighederne i diverse tilføjelsesprogrammer, som kan hentes til NVDA.
  4. Hvordan kan vi hjælpes ad med oversættelsesarbejdet især oversættelse af diverse tilføjelsesprogrammer, der kan hentes til NVDA?

Formen vil være en blanding af præsentationer fra os arrangører og, forhåbentlig, spørgsmål og kommentarer fra deltagerne. Du inviteres derfor til at komme med dine egne erfaringer med NVDA. For at give plads til så mange input som muligt, må du meget gerne inden arrangementet forberede, hvad du vil byde ind med. Du kan fx tænke over din yndlingsfunktion i NVDA, et tilføjelsesprogram du særligt bruger eller en situation, hvor NVDA har gjort en forskel for dig. Du er selvfølgelig også velkommen til bare at suge til dig og lade dig inspirere.

NVDA er en skærmlæser, der frit kan hentes og installeres på en Windows-computer. Den er open source, hvilket betyder, at alle kan kigge i kildekoden og komme med forslag til ændringer og forbedringer på forskellig måde.

Som initiativtagere til det danske netsted om NVDA, www.nvda.dk, har vi fået mulighed for at stå for et online-forum på Blindsigt, hvor der kan snakkes brugen af NVDA og muligheder for at deltage i udviklingen af denne fine skærmlæser herunder at deltage i oversættelsesarbejdet.

Vi er selv også ivrige brugere af JAWS, men vi synes, NVDA rummer en masse muligheder for os som gruppe for at påvirke, hvordan vores adgang til en computer skal være.

Tid og sted

Arrangementet vil finde sted på Zoom.
Tid og dato: d. 12. marts kl. 16.00.

Du kan deltage på flere forskellige måder. Du kan benytte linket til Zoom ved at klikke det herfra, hvilket betyder, at Zoom vil åbne på din computer eller anden enhed.
Link til Zoom: Deltag på Zoom

Du kan også ringe direkte ind på følgende numre:
+4532728011,,82279891449#,,,,*487680#

+4547372575,,82279891449#,,,,*487680#

Dagsorden til NVDA-arrangement d. 12-03 kl. 16

Indledning:
Velkommen og dagens program samt formen som er blanding af præsentation/korte oplæg og mulighed for selv at byde ind.

Brug af NVDA med tale og punkt
Funktioner vi er særligt glade for
Daniel: Taleringen
Nicolai og Daniel: Stemmeprofiler – hvad og hvordan kan det bruges. Nicolai: Brug af stemmeprofiler til at skifte talesyntesesprog i forskellige programmer såsom spil. Daniel: Lav stemmeprofil til korrektur i Word til meddelelse om stavefejl.
Nicolai: NVDA på en USB-enhed
Muligheder i diverse tilføjelsesprogrammer
Daniel: Hvordan installerer man et tilføjelsesprogram? Eksempler på gode tilføjelsesprogrammer Braille Extender og global commands extension
Nicolai: Talesynteser der kan tilføjes til NVDA
Oversættelse af især tilføjelsesprogrammer

Vi glæder os til en spændende eftermiddag, hvor vi sammen forhåbentlig kan blive klogere på NVDA.

De bedste hilsner fra Nicolai Svendsen og Daniel Gartmann

Share